• 350 g vepřového masa (kýta
• ramínko
• libový bůček)
• 1 květák
• 2-3 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce Solamylu
• 1 bílek
• 1 lžička drceného kmínu
• sůl
• špetka pálivé papriky
• olej na smažení
• trocha octa
Na pánvi osmažíme na oleji za stálého míchání květák rozebraný na malé růžičky (hned zpočátku jej osolíme, aby pustil vodu a rychleji změkl) asi 6 minut na prudkém ohni.
Na druhé pánvi na oleji rychle osmahneme maso nakrájené na hranolky, které jsme ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody.
Smažíme prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe.
Až maso zbělá, přidáme koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně.
Nakonec květák s vepřovým masem zakápneme octem (množství podle chuti), promícháme a ihned podáváme.
Podáváme s rýží, různě upravenými brambory nebo s chlebem.