• 1 kůzlečí předek
• 50 g slaniny
• 2 cibule
• 1 mrkev
• 1 sladkokyselá okurka
• 3 vejce
• 50 g másla
• rajčatový protlak
• sůl
• mletý pepř
• hořčice
Kůzlečí předek vykostíme, odřezky dvakrát umeleme na masovém strojku.
Maso osolíme, okořeníme, potřeme hořčici.
Mleté maso smícháme s vejci, dáme na kousek tuku osmahnout, přidáme na kostky nakrájenou okurku, slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli.
Směs rozetřeme na připravené maso, stočíme do rolády, převážeme nití a dáme péci na zbytek zpěněné cibule do předehřáté trouby.
Podléváme horkou vodou nebo vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak.
Upečené maso nakrájíme.
Podáváme s vařenou rýží.