• 500 g drštek
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 20 g másla
• 50 g hladké mouky
• 2 dcl mléka
• 5 bobkových listů
• 6 kuliček nové koření
• sůl
• 1 lžíce octa
Dobře omyté dršťky uvaříme do poloměkka.
Pak přidáme mrkev, petržel, bobkový list a nové koření a dál vaříme.
Až jsou dršťky měkké, vytáhneme je z hrnce, nakrájíme na menší kousky a vhodíme zpět do polévky, ve které jsme je vařili.
Připravíme jíšku: rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, zpěníme, přilijeme vodi a rozšleháme.
Jíšku přidáme do polévky a povaříme 20 minut.
Pak přidáme mléko s trochou hladké mouky, kterou jsme v mléce rozšlehali a opět povařím.
Omáčka musí být hustá.
Podle potřeby dochutíme trochou octa.
Drštkovou omáčku (kutle) podáváme s vařenými brambory.