Kuchařské recepty pro každého

Kutle s kobzolama

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g drštek
1 mrkev
1 petržel
20 g másla
50 g hladké mouky
2 dcl mléka
5 bobkových listů
6 kuliček nové koření
sůl
1 lžíce octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dobře omyté dršťky uvaříme do poloměkka.
Pak přidáme mrkev, petržel, bobkový list a nové koření a dál vaříme.
Až jsou dršťky měkké, vytáhneme je z hrnce, nakrájíme na menší kousky a vhodíme zpět do polévky, ve které jsme je vařili.
Připravíme jíšku: rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, zpěníme, přilijeme vodi a rozšleháme.
Jíšku přidáme do polévky a povaříme 20 minut.
Pak přidáme mléko s trochou hladké mouky, kterou jsme v mléce rozšlehali a opět povařím.
Omáčka musí být hustá.
Podle potřeby dochutíme trochou octa.
Drštkovou omáčku (kutle) podáváme s vařenými brambory.
Kutle s kobzolama
Kutle s kobzolama