• 2 kuřecí řízky
• 1 cuketa
• 1 mozzarella
• 6 sušených rajčat
• 2 plátky pršutu
• 1 stroužek česneku
• sušená bazalka
• olivový olej
• 100 ml bílého suchého vína
• cca 3 lžíce červeného pesta
• sůl
Do řízku nakrojíme kapsu, zevnitř mírně osolíme, potřeme pestem, vložíme po 3 sušených rajčatech, plátku pršutu a mozzarellu a sepneme jehlou.
Zvenku osolíme a okořeníme rozemnutou bazalkou, opečeme z obou stran na olivovém oleji a přendáme do zapékací misky.
Na výpeku opečeme i na tenčí plátky nakrájenou cuketu, kterou pak z jedné strany potřeme rozdrceným česnekem.
Řízky zabalíme do cuketových plátků (česnekem potřenou stranou k masu).
Výpek zalijeme vínem a trochou vody a přilijeme k masu.
Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 220°C a zapečeme asi 15 minut.
Pak maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme červené pesto.