• 1 čtvrtka kuřete
• 60 g rýže
• mrkev
• celer
• petržel
• cibule
• celý pepř
• nové koření
• petrželka
• sůl
• voda
Očištěnou čtvrtku kuřete zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření a vaříme pod pokličkou, až maso změkne.
Chvíli před koncem vaření přidáme cibuli a zeleninu nakrájenou na kostičky.
Rýži propláchneme studenou vodou a pak vařící vodou, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
Pak scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.
Z vývaru vyndáme měkké kuře, cibuli a koření, maso z kostí obereme a nakrájíme.
Maso s rýží rozdělíme na talíře, zalijeme vařícím vývarem se zeleninou, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.