• 400 g kuřete nebo kuřecích kostí
• 4 kuličky nového koření
• 6 kuliček pepře
• 2 bobkové listy
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 1/2 celeru
• 1 cibule
• petrželka
• sůl
• pepř
• na nudle: 1 vejce a 4 lžíce hrubé mouky
Omyté kuře nebo kosti vložíme do 1 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme doměkka.
Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout.
Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky, případně použijeme mlýnek na nudle.
Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením.
Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky, vývar dochutíme solí a pepřem.
Znovu přivedeme k varu a přidáme velkou hrst nudlí.
Zamícháme, vypneme plotýnku a necháme "dojít".
Polévku na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.