• 8 kuřecích stehen
• 20 ks stroužků česneku
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce oleje
• 1 citrón
• 2 lžíce hladké mouky
• 120 ml suchého bílého vína
• 600 ml kuřecího vývaru
• sůl
• pepř
Česnek oloupeme a povaříme ve vývaru asi půl hodiny.
Na rozehřátém másle a oleji opečeme kuřecí stehna ze všech stran a pak je přednáme do pekáče.
Stroužky česneku vyndáme z kuřecího vývaru, rozložíme je kolem kuřecích stehen a přidáme plátky citrónu.
Do výpeku (ve kterém jsme smažili stehna) přidáme mouku, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a řádně promícháme, nalijeme na stehna v pekáči, přikryjeme a dusíme při 190°C přibližně 45-50 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí stehna s česnekem podáváme s vařenými brambory nebo rýží.