• 4 kuřecí stehna
• sůl
• 4 kuličky pepře
• 1 hřebíček
• 2 zrnka nového koření
• 1 bobkový list
• tymián
• 4-6 bobulek jalovce
• 3 lžíce oleje
• 1 stroužek česneku
• 1 sklenice bílého vína
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• cibule
• petrželka
Kuřecí stehna opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme.
Pak přidáme koření, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
Až je maso téměř měkké, přidáme protlak trochu vývaru (nebo vody) a omáčku povaříme.
Z hotové omáčky vyjmeme celá koření.
Kuřecí stehna po myslivecku podáváme s rýží nebo těstovinami přelitá omáčkou a posypaná petrželkou.