• 2 kuřecí stehna
• 100 g žampiónů
• 40 g másla
• čtvrtka celeru
• 1 kyselá okurka
• 2 lžíce majonézy
• křen
• worchestrová omáčka
• 200 ml drůbežího vývaru
• špetka práškového cukru
• na ozdobu: hlávkový aalát + olej + 1 lžíce citrónové šťávy + trocha práškového cukru + mletý bílý pepř + sůl
Kuřecí stehna osolíme, prudce opečeme na másle, přikryjeme a za občasného podlévání drůbežím vývarem dusíme asi 30 minut.
Mezitím žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, celer nastrouháme a okurku nakrájíme na kolečka.
Udušená stehna necháme vychladnout, vykostíme a maso nakrájíme na silnější nudle.
Do zbytku tuku a drůbežího vývaru přidáme zbytek másla, podusíme na něm nakrájené žampiňóny, vyndáme je do mísy, osolíme a necháme vychladnout.
Potom k nim přidáme nakrájené maso, celer, okurku, majonézu, v které jsme rozmíchali nastrouhaný křen, a worchestrovou omáčku, dobře promícháme, trochu osolíme, osladíme a necháme uležet na chladném místě asi 30 minut.
Hlávkový salát umyjeme, ochutíme zálivkou připravenou z oleje, citrónové šťávy, soli, mletého bílého pepře a cukru, naskládáme ho do mísy a zakryjeme připraveným drůbežím salátem.
Podáváme s topinkami namazanými máslem a s bílým vínem.