Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí rizoto se smetanou a jablky

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kuřecích prsou
300 g rýže
200 ml smetany na šlehání
1 pórek
1 větší jablko
50 ml bílého vína
2?3 lžíce sušených brusinek (nebo rozinek)
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 lžíce kari koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a vsypeme do většího množsví vroucí osolené vody, promícháme a vaříme pod poklicí asi 15 minut.
Uvařenou rýži scedíme a propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
V kastrole nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm maso ze všech stran.
Když je maso opečené, poprášíme ho kari kořením, osolíme a za stálého míchání ještě krátce opečeme.
Pak přilijeme smetanu, zamícháme a asi 5 minut dusíme na mírném plameni.
Přidáme pórek, jablka, propláchnuté brusinky a víno a ješte krátce podusíme.
Nakonec vmícháme uvařenou rýži, společně prohřejeme, popřípadě dochutíme solí a podáváme.
Kuřecí rizoto se smetanou a jablky
Kuřecí rizoto se smetanou a jablky