• 400 g kuřecích prsou
• 300 g rýže
• 200 ml smetany na šlehání
• 1 pórek
• 1 větší jablko
• 50 ml bílého vína
• 2?3 lžíce sušených brusinek (nebo rozinek)
• 3 lžíce olivového oleje
• sůl
• 1 lžíce kari koření
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, pórek nakrájíme
na kolečka, jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a vsypeme do většího množsví vroucí osolené vody, promícháme a vaříme pod poklicí asi 15 minut.
Uvařenou rýži scedíme a propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
V kastrole nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm maso ze všech stran.
Když je maso opečené, poprášíme ho kari kořením, osolíme a za stálého míchání ještě krátce opečeme.
Pak přilijeme smetanu, zamícháme a asi 5 minut dusíme na mírném plameni.
Přidáme pórek, jablka, propláchnuté brusinky a víno a ješte krátce podusíme.
Nakonec vmícháme uvařenou rýži, společně prohřejeme, popřípadě dochutíme solí a podáváme.