• 300 g rýže
• malé kuře
• cibule
• 50 g mrkve
• 100 g loupaného zeleného hrášku
• malý květák
• 70 g růžičkové kapusty
• sůl
• mletý pepř
• 40 g sádla
• drůbeží vývar
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, vykostíme, osolíme a okořeníme mletým pepřem.
V rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme připravené maso z kuřete, opečeme, podlijeme drůbežím vývarem a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek a znovu podusíme.
Později přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a udusíme do měkka.
Očištěný květák a růžičkovou kapustu uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti a všechno zlehka promícháme.