Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí prsa s omáčkou z lesního ovoce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g kuřecích prsíček
400 g lesních plodů
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka bílého pepře
8 badyánů
hrnek červeného vína
2 lžičky škrobu
2 citróny
2 lžíce cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso podélně nařízneme směrem ke středu silnější části, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dozlatova.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku přimícháme lesní směs a červené víno, necháme přejít varem, pak přidáme cukr s badyánem, lehce povaříme a zahustíme škrobem rozpuštěným ve vodě (škrob se nesmí vařit).
Při podávání maso přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.
Podáváme nejlépe s rýží anebo americkými brambory.
Kuřecí prsa s omáčkou z lesního ovoce
Kuřecí prsa s omáčkou z lesního ovoce