• 600 g kuřecích prsíček
• 400 g lesních plodů
• 2 lžíce olivového oleje
• špetka soli
• špetka bílého pepře
• 8 badyánů
• hrnek červeného vína
• 2 lžičky škrobu
• 2 citróny
• 2 lžíce cukru
Maso podélně nařízneme směrem ke středu silnější části, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dozlatova.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku přimícháme lesní směs a červené víno, necháme přejít varem, pak přidáme cukr s badyánem, lehce povaříme a zahustíme škrobem rozpuštěným ve vodě (škrob se nesmí vařit).
Při podávání maso přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.
Podáváme nejlépe s rýží anebo americkými brambory.