• 400 g kuřecích prsíček
• 100 g mandlí
• 1 menší cibule
• 50 g pórku
• 4 lžíce oleje
• 2 bílky
• sůl
• mletý zázvor
• půl lžičky glutasolu
• 1 lžíce škrobové moučky
• 2 lžíce červeného vína
• půl hrnku hovězího vývaru
• trochu černých hub
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky.
V misce rozmícháme lžíci škrobové moučky se dvěma lžícemi vody, bílkem a do této směsi nakrájené kuřecí maso naložíme.
Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme.
Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na kostičky.
Sušené černé houby namočíme na chvíli do vody, pak vodu slijeme a houby nakrájíme na menší kousky.
V pánvi na oleji osmahneme maso (občas promícháme), pak přendáme na síto, necháme odkapat tuk.
Ten vrátíme zpět na pánev a pomalu na něm pražíme oloupané mandle.
Po chvilce přidáme nakrájený pórek, cibuli a houby, krátce osmahneme, přidáme maso, podlijeme vývarem, ochutíme vínem, glutasolem, špetkou zázvoru a solí a krátce podusíme.
Podáváme s rýží.