• 2 kuřecí prsa
• 100 g slaniny
• 125 g brynzy
• 1 větší cibule
• 100 ml drůbežího vývaru
• 50 ml bílého vína
• olej
• sůl
• pepř
• pažitka
• petrželka
• libeček
• čerstvý tymián
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli spolu se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Pak přimícháme brynzu a nasekané bylinky.
Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které naplníme připravenou směsí, okraje přimáčkneme a sepneme jehlami (nebo ovážeme provázkem).
Zvenku osolíme a bohatě opepříme.
Na pánvi (měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran.
Pak přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit, zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a za občasného přelévání výpekem dopečeme (asi 15 minut).