• 6 plátků kuřecích prsíček
• 6 lžic hladké mouky
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce oleje
• 130 ml kuřecího vývaru
• 1 lžíce sušeného rozmarýnu
• 200 ml 33% smetany
• 1 lžíce dijónské hořčice
• 4 snítky čerstvého rozmarýnu
• sůl
• mletý černý pepř
Plátky masa osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, na pánvi s rozehřátým máslem a olejem opečeme doměkka, pak vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme vývar, smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky, sušený rozmarýn a hořčici a za stálého míchání vaříme 10 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
Při podávání maso přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou rozmarýnu.