• 600 g kuřecích prsíček
• 2 lžíce oleje
• na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli
• koření na čínu
Švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu.
Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme.
Necháme vychladnout a rozmixujeme.
Kuřecí maso jemně osolíme, posypeme kořením, vložíme do misky, na maso přidáme dvě lžíce oleje a švestkovou omáčku a necháme půl hodiny marinovat.
Pak prsíčka pečeme 30 až 40 minut (alespoň jednou obrátíme, aby bylo dobře propečené).
Podáváme s dušenou rýží.