• 800 g kuřecích prsíček
• 5 plátků slaniny
• 150 g žampiónů
• 150 g mražené zelené fazolky
• 1 lžička koření na steaky
• bobkový list
• tymián
• mletý černý pepř
• 3 lžíce oleje
• 1 lžíce másla
• 0,7 dcl koňaku
• 2,5 dcl bílého vína
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, posypeme kořením na steaky a z obou stran opečeme na másle s olejem do zlatova.
Potom polijeme koňakem a zapálíme.
Flambované plátky vyndáme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájané žampióny a mražené fazolky a restujeme asi 5 minut.
Pak zalijeme vínem, opepříme, přridáme opečené maso a dusíme 10-15 minut.
Podáváme s vařenou rýží.