Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
50 g másla
1 menší cibule
1 dl smetany
40 g hladké mouky
2 lžíce rajčatového protlaku
mletá paprika
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme.
Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme.
Kuřecí perkelt
Kuřecí perkelt