Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí maso na zelí a mrkvi

Potřebujeme tyto suroviny:
2-3 kuřecí prsíčka
půl hlávky bílého zelí
4 větší mrkve
1 větší cibule
olej
sůl
sojová omáčka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo nudličky a cibuli na větší kostičky.
Na rozpálený olej hodíme cibuli a necháme zesklovatět.
Potom přidáme maso, které osmahneme do zlatova.
Maso osolíme a zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
Když je maso skoro měkké, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a zelí (nakrouhané nebo pokrájené na drobné nudličky).
Důkladně vše promícháme a ještě asi 10 minut dusíme pod pokličkou.
Když je zelí a mrkev měkké, dochutíme solí, případně i sojovou omáčkou a můžeme podávat.
Kuřecí maso na zelí a mrkvi
Kuřecí maso na zelí a mrkvi