Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí karbanátky se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
2x kuřecí prsa
200 g žampionů
2 vejce
2 lžičky petrželové nati
1 dcl husté smetany
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mouka na obalování
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Prsa vykostíme a spolu s kůží a žampiony umeleme dvakrát na masovém mlýnku.
Přidáme najemno nakrájenou petrželku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, smetanu a vejce a řádně promícháme.
Ze směsi vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách do červena.
Kuřecí karbanátky se žampiony podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kuřecí karbanátky se žampiony
Kuřecí karbanátky se žampiony