Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí játra po gruzínsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kuřecích jater
100 g slaniny
1 velká cibule
4 stroužky česneku
150 ml sladké smetany
4 vejce
olivový olej
sůl
pepř
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekaného kopru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra očištíme, omyjeme, osušíme, zprudka opečeme na olivovém oleji, vyjmeme a uchováme v teple.
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na větší dílky nakrájenou slaninu.
Potom přidáme játra, lehce promícháme, přidáme rajský protlak a nasekaný kopr, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, dochutíme solí a pepřem, vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
Kuřecí játra po gruzínsku podáváme s vařenými brambory.
Kuřecí játra po gruzínsku
Kuřecí játra po gruzínsku