• 1 kg kuřecích jater
• 100 g slaniny
• 1 velká cibule
• 4 stroužky česneku
• 150 ml sladké smetany
• 4 vejce
• olivový olej
• sůl
• pepř
• 1 lžíce rajského protlaku
• 1 lžíce nasekaného kopru
Játra očištíme, omyjeme, osušíme, zprudka opečeme na olivovém oleji, vyjmeme a uchováme v teple.
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na větší dílky nakrájenou slaninu.
Potom přidáme játra, lehce promícháme, přidáme rajský protlak a nasekaný kopr, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, dochutíme solí a pepřem, vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
Kuřecí játra po gruzínsku podáváme s vařenými brambory.