Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí játra na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kuřecích jater
250 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných
1 menší pórek
1 kelímek zakysané smetany
olej
sůl
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek.
Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem.
Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka.
Podle potřeby podlijeme troškou vody.
K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku.
Promícháme, opepříme a ještě chvíli povaříme.
Nakonec podle chuti osolíme a dále nevaříme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečenými bramborami.
Kuřecí játra na smetaně
Kuřecí játra na smetaně