• 4 kuřecí stehna
• 5 dcl světlého piva
• 2 lžíce oleje
• 2 lžíce másla
• 2 dcl kuřecího vývaru
• 1 dcl sladké smetany
• 100 g žampionů
• 2 šalotky
• 1 lžíce citronové šťávy
• sůl
• pepř
Kuřecí stehna opepříme, vydatně osolíme a na rozehřátém oleji s polovinou másla opečeme ze všech stran.
Až budou stehna dozlatova opečená ze všech stran, přidáme na tenké plátky nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a necháme ho zredukovat na polovinu (přitom neustále stehna obracíme).
Pak zalijeme kuřecím vývarem a přikryté povaříme doměkka (asi 20 minut).
Potom přilijeme smetanu a vaříme asi dvě minuty.
Hotová stehna vyjmeme z kastrolu a uchováme v teple.
Na zbytku másla osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony (které jsme předtím pokapali citronovou šťávou a opepřili) a přidáme je do omáčky.
Kuře v pivní omáčce podáváme s vařenou rýží nebo noky.