• 1 kuře,3 cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• 2 dcl červeného vína
• 2 lžíce rajského protlaku
• sůl
• pepř
• pažitka
• 1 lžíce másla
• 25 dkg žampionů
• 10 dkg slaniny
• na česnekové máslo: 2 lžíce másla + sůl + 4 stroužky česneku
Slaninu rozškvaříme, na ní osmahnem cibuli a opečeme naporcované kuře.
Pak osolíme, podlijeme a dusit doměka.
Až je maso měkké, tak jej vyndáme, šťávu zahustíme osmahnutou moukou, přidáme protlak, koření a víno, povaříme a přecedíme.
Na kousku másla podusíme žampiony a spolu s kuřetem vložíme prohřáté do omáčky.
Nakonec posypeme pažitkou.
Podáváme s toasty potřenými česnekovým máslem.