Kuchařské recepty pro každého

Kuře s kopřivovou nádivkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
sůl
pepř
1 lžíce másla
na na nádivku: 300 g uzeného masa + 1 cibule + 6 vajec + 3 hrsti nasekaných mladých kopřiv + 1 hrst nasekané petrželky + muškátový oříšek + 8 starších rohlíků
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka- Pak je zlehka vymačkáme, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, žloutky, nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a dobře promícháme.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho přimícháme do nádivky.
Kuře z venku i zevnitř omyjeme a osušíme, osolíme a naplníme nádivkou - vyplníme nejen dutinu břišní, ale vrstvu dejte i pod kůži na prsou.
Dolní otvor zašijeme, nohy svážeme k sobě, dáme do pekáčku s kostkami másla a pečeme v předehřáté troubě, přičemž každou čtvrthodinu kuře polijeme výpekem.
Pokud nám zbyla nádivka, upečeme ji zvlášť.
Podáváme s vařenými brambory.
Kuře s kopřivovou nádivkou
Kuře s kopřivovou nádivkou