Kuchařské recepty pro každého

Kuře po slovácku

Potřebujeme tyto suroviny:
1250 g kuřete
200 g cibule
150 g žampiónů
250 g moravské klobásy
20 g česneku
30 g másla
100 g kečupu
1 dl červeného vína
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách do červena.
Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli krájenou na plátky, na kolečka krájenou klobásu, na plátky krájené žampióny a zastříkneme kečupem.
Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína.
Na talíř se pokládá směs klobás, žampiónů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete.
Kuře po slovácku
Kuře po slovácku