• 4 porce kuřete
• 2 lžíce hladké mouky
• 2 velké cibule
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 150 g čerstvých hub
• 1 paprika
• 1 šálek čerstvého nebo zmrazeného hrášku
• sklenka červeného vína
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• kousek bobkového listu
• majoránka
• tymián
• olej
Mouku promícháme se solí a pepřem, vetřeme do osušených porcí kuřete a osmahneme po obou stranách na oleji.
Maso vyjmeme, na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přimícháme mletou papriku a rajčatový protlak a smažíme, až se odděluje tuk.
Pak zalijeme je trochou vody, přidáme maso, koření a sůl a dusíme.
Po chvilce přilijeme víno.
Asi deset minut před dohotovením přidáme hrášek, na dvou lžících oleje osmahnuté nakrájené houby a nakrájenou papriku a dusíme doměkka.
Podáváme s opečenými brambory.