Kuchařské recepty pro každého

Kuře po myslivecku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kuřete
2 lžíce hladké mouky
2 velké cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
150 g čerstvých hub
1 paprika
1 šálek čerstvého nebo zmrazeného hrášku
sklenka červeného vína
sůl
pepř
mletá paprika
kousek bobkového listu
majoránka
tymián
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku promícháme se solí a pepřem, vetřeme do osušených porcí kuřete a osmahneme po obou stranách na oleji.
Maso vyjmeme, na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přimícháme mletou papriku a rajčatový protlak a smažíme, až se odděluje tuk.
Pak zalijeme je trochou vody, přidáme maso, koření a sůl a dusíme.
Po chvilce přilijeme víno.
Asi deset minut před dohotovením přidáme hrášek, na dvou lžících oleje osmahnuté nakrájené houby a nakrájenou papriku a dusíme doměkka.
Podáváme s opečenými brambory.
Kuře po myslivecku
Kuře po myslivecku