• 2 kuřecí prsa (asi 300 g)
• 2 cibule
• 4 rajčata
• 1 plechovka bílých fazolí
• 100 g mozarelly
• 4 lžíce oleje
• 1 lžíce octa (lépe kořeněného)
• sůl
• pepř
• 8 lístečků šalvěje (pokud možno čerstvé)
• 2 lžíce bazalky
Kuřecí prsa nařízneme do hloubky, vložíme plátky mozarelly a lístečky šalvěje, osolíme, opepříme a spojíme například párátkem nebo obvážeme pevně nití.
Osmažíme ze všech stran na oleji a na chvíli vyndáme.
Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, bílou fazoli a ocet a dusíme přibližně pět minut.
Do pekáče vložíme maso, zalijeme ho připravenou omáčkou a zapékáme čtvrt hodiny.
Podáváme posypané bazalkou.