Kuchařské recepty pro každého

Kuře po italsku

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kuřecí prsa (asi 300 g)
2 cibule
4 rajčata
1 plechovka bílých fazolí
100 g mozarelly
4 lžíce oleje
1 lžíce octa (lépe kořeněného)
sůl
pepř
8 lístečků šalvěje (pokud možno čerstvé)
2 lžíce bazalky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí prsa nařízneme do hloubky, vložíme plátky mozarelly a lístečky šalvěje, osolíme, opepříme a spojíme například párátkem nebo obvážeme pevně nití.
Osmažíme ze všech stran na oleji a na chvíli vyndáme.
Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, bílou fazoli a ocet a dusíme přibližně pět minut.
Do pekáče vložíme maso, zalijeme ho připravenou omáčkou a zapékáme čtvrt hodiny.
Podáváme posypané bazalkou.
Kuře po italsku
Kuře po italsku