• 1 kuře
• 1 kg brambor
• 2 velké cibule
• 7 stroužků česneku
• 2 lžíce plnotučné hořčice
• 2 lžíce citronové šťávy
• sůl
• drcený kmín
• mletý pepř
• 2 lžíce oleje
• koření gyros
• 1 sáček (cca 300 g) mražené zeleniny (baby karotka se zelenými fazolkami)
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, promícháme s olejem, osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, citronovou sťávu, na plátky nakrájený oloupaný česnek, znovu promícháme a necháme 1 hodinu odležet.
Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka a rozprostřeme na dno suchého pekáče.
Na cibuli rozložíme brambory a posypeme je mraženou zeleninou.
Na povrch naskládáme osolené čtvrtky kuřete a posypeme gyrosovým kořením.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Po 40 minutách odkryjeme a ještě asi 20 minut dopečeme doměkka.
Podle potřeby porce masa přelijeme vypečenou šťávou.