• 1 kuře
• 100 g játrové paštiky
• 100 mletého veprového masa
• 1 dcl bílého vína
• 2 žloutky
• 3 plátky toastového chleba
• sůl
• pepř
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce nasekaných mandlí
• 1 lžíce nasekané petrželky
• 1 lžíce hladké mouky
Kuře vykostíme a rozložíme na plát.
Na kůži ponecháme pruh masa silný asi 1 cm, ostatní maso odkrojíme a umeleme společně s paštikou a vepřovým masem.
K mletému masu přidáme mandle, kostičky toastového chleba namočené ve víně, žloutky a petrželku, řádně promícháme a dochutíme solí.
Nádivku dáme na střed vykostěného kuřete, srolujeme, roládu potřeme olejem, pevně zabalíme do alobalu a konce smotáme jako obal bonbónu.
Dáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 180°C.
Zbylé kuřecí kosti nasekáme na kousky, dáme do druhého pekáče, přidáme máslo a pečeme v troubě společně s roládou.
Až jsou kosti upečené dozlatova, poprášíme je moukou, promícháme, necháme krátce zhnědnout, pak podlijeme 2 dcl vody a dál pečeme.
Upečenou roládu vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky.
Šťávu scedíme a přidáme sůl a kousek másla na zjemnění.