• 1 kuře
• 6 větších brambor
• 0,5 kg kyselého zelí
• 1 cibule
• 3 lžíce oleje
• 3 stroužky česneku
• kmín
• pepř
• sůl
• vegeta
Kuře naporcujeme na menší kousky a osolíme.
Zelí propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do větší zapékací misky dáme tuk, na něm zpěníme cibuli a česnek.
Pak přidáme okapané kyselé zelí a promícháme, zasypeme 1 polévkovou lžící vegety a kmínem a opepříme.
Na zelí naskládáme brambory a osolené kuře, vše zasypeme 1 malou lžičkou vegety a kmínem, přikryjeme a zvolna pečeme.
Před dokončením poklici dáme pryč a dopečeme.