Kuchařské recepty pro každého

Kuře na zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší kuře
500 g rajčat
400 g mrkve
400 g celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
120 ml vína
2 lžíce oleje
200 ml drůbežího vývaru
sůl
pepř
sušený tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rajčata omyjeme, nakrájíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a dužinu nakrájíme.
Kousky kuřete osolíme, z každé strany opečeme na rozehřátém oleji, pak vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Mrkev a celer nakrájíme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do výpeku a podusíme asi 7 minut.
Potom podlijeme trochou vývaru, přidáme rajčata a česnek nakrájený na plátky a krátce spolu podusíme.
Přilijeme víno​​, zbytek vývaru a necháme přejít varem.
Osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného tymiánu.
Do velkého pekáče dáme zeleninu, na kterou poklademe kousky kuřete a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Podle potřeby dochutíme.
Podáváme s vařenými bramborami.
Kuře na zelenině
Kuře na zelenině