• 1 větší kuře
• 500 g rajčat
• 400 g mrkve
• 400 g celeru
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 120 ml vína
• 2 lžíce oleje
• 200 ml drůbežího vývaru
• sůl
• pepř
• sušený tymián
Rajčata omyjeme, nakrájíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a dužinu nakrájíme.
Kousky kuřete osolíme, z každé strany opečeme na rozehřátém oleji, pak vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Mrkev a celer nakrájíme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do výpeku a podusíme asi 7 minut.
Potom podlijeme trochou vývaru, přidáme rajčata a česnek nakrájený na plátky a krátce spolu podusíme.
Přilijeme víno, zbytek vývaru a necháme přejít varem.
Osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného tymiánu.
Do velkého pekáče dáme zeleninu, na kterou poklademe kousky kuřete a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Podle potřeby dochutíme.
Podáváme s vařenými bramborami.