Kuchařské recepty pro každého

Kuře na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
sůl
pepř
50 g másla
kořenová zelenina
20 g mouky
5 lžic bílého vína
1 lžice citronové šťávy
150 ml smetany
1 žloutek
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné, opepřené a osolené kuře udusíme na másle spolu s nakrájenou na plátky a osmaženou kořenovou zeleninou do měkka.
Během dušení podléváme ho vývarem a také ho obrátíme.
Měkké kuře rozkrájíme, dáme do dalšího hrnce.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zředíme ji šťávou z dušení kuřete, procedíme na kuře a povaříme.
Pak přidáme bílé víno, citronovou šťávu, ve sladké smetaně rozmíchaný žloutek a podáváme.
Kuře na víně
Kuře na víně