• 2 kuřecí prsa
• 150 g slaniny
• 150 g malých žampionů
• 100 ml bílého vína
• kousek másla
• hladká mouka
• sůl
• pepř
• pár lístků čerstvé šalvěje
Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Přebytečnou mouku oklepeme.
Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny a odložíme stranou.
Ve výpeku (pokud je ho málo, přidáme trochu oleje) orestujeme pokrájené žampiony, osolíme a také dáme stranou.
Ve stejném výpeku opečeme kuřecí plátky z obou stran, přidáme lístky šalvěje, podlijeme vínem a necháme ho zcela odpařit.
Pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a přikryté dusíme asi 10 minut.
Pak k masu přidáme orestované žampiony a kousek másla na zjemnění.
Nakonec přidáme nalámanou slaninu a jen krátce prohřejeme.
Kuře na slanině a šalvěji podáváme s dušenou rýží.