Kuchařské recepty pro každého

Kuře na lilku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší kuře
1 kg lilků
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 mocca lžička mletého šafránu
6 lžíc olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuře rozdělíme na menší kousky a osmažíme na oleji.
Mezitím lilky oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka.
Maso vyjmeme, do výpeku dáme lilek a pomalu dusíme.
Jak měkne, vidličkou jej postupně drdíme.
Jakmile má lilek kašovitou konsistenci, přidáme kousky kuřete, zalijeme dvěma hrnky teplé vody, osolíme, opepříme, přidáme šafrán, rozetřený česnek a vaříme do měkka.
Podáváme s bramborami nebo těstovinami.
Kuře na lilku
Kuře na lilku