• 8 kuřecích stehýnek
• 100 g mrkve
• 6 stonků celeru
• 2 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce slunečnicového oleje
• 1 červená chilli paprička
• 3 lžíce sladké chilli omáčky
• olej
• asi 50 čerstvých listů bazalky
Do každého stehna uděláme nožem tři zářezy, stehna potřeme sójovou omáčkou a smažíme ve woku na rozpáleném oleji za častého obracení, dokud nejsou propečená i uvnitř (asi 20 minut).
Přidáme chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno, mrkev nakrájenou na tenké proužky a nakrájený celer a smažíme dalších 5 minut.
Pak přidáme omáčku chilli, promícháme, přikryjeme, necháme na mírném ohni bublat.
V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme bazalkové lístky (pozor olej může prskat!) a smažíme asi 30 sekund (nebo dokud se nezavinou, ale uchovají si ještě zelenou barvu).
Pak je vyndáme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
Na ohřátou servírovací mísu dáme hotová stehna a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a ihned podáváme.