Kuchařské recepty pro každého

Kuře na chilli a bazalce

Potřebujeme tyto suroviny:
8 kuřecích stehýnek
100 g mrkve
6 stonků celeru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce slunečnicového oleje
1 červená chilli paprička
3 lžíce sladké chilli omáčky
olej
asi 50 čerstvých listů bazalky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do každého stehna uděláme nožem tři zářezy, stehna potřeme sójovou omáčkou a smažíme ve woku na rozpáleném oleji za častého obracení, dokud nejsou propečená i uvnitř (asi 20 minut).
Přidáme chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno, mrkev nakrájenou na tenké proužky a nakrájený celer a smažíme dalších 5 minut.
Pak přidáme omáčku chilli, promícháme, přikryjeme, necháme na mírném ohni bublat.
V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme bazalkové lístky (pozor olej může prskat!) a smažíme asi 30 sekund (nebo dokud se nezavinou, ale uchovají si ještě zelenou barvu).
Pak je vyndáme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
Na ohřátou servírovací mísu dáme hotová stehna a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a ihned podáváme.
Kuře na chilli a bazalce
Kuře na chilli a bazalce