Kuchařské recepty pro každého

Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g brambor
4 křepelčí vejce
čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo žampiony)
0,5 l mléka
0,5 l vody z brambor
0,2 l smetany
100 g hladké mouky
20 g másla (2 lžíce)
4 plátky toustů
60 g cukru
50 g olivového oleje
sůl
bílý pepř
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře čerstvý kopr
ocet podle chuti
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle s olejem orestujeme hladkou mouku, zalijeme vodou z uvařených brambor a mlékem, rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi 20 minut.
Pak přidáme orestované houby, vařené brambory, dochutíme solí, pepřem a octem a zjemníme smetanou a druhou polovinou másla.
Nakonec přidáme nasekaný čerstvý kopr.
Do vroucí osolené vody s octem lehce rozklepneme na lžíci křepelčí vejce, které vaříme asi 1–2 minuty (vejce musí zbělat).
Toust zlehka opečeme a vajíčka položíme na toust.
Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu
Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu