• 200 g brambor
• 4 křepelčí vejce
• čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo žampiony)
• 0,5 l mléka
• 0,5 l vody z brambor
• 0,2 l smetany
• 100 g hladké mouky
• 20 g másla (2 lžíce)
• 4 plátky toustů
• 60 g cukru
• 50 g olivového oleje
• sůl
• bílý pepř
• 1 bobkový list
• 3 kuličky nového koření
• 3 kuličky pepře
čerstvý kopr
• ocet podle chuti
Na másle s olejem orestujeme hladkou mouku, zalijeme vodou z uvařených brambor a mlékem, rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi 20 minut.
Pak přidáme orestované houby, vařené brambory, dochutíme solí, pepřem a octem a zjemníme smetanou a druhou polovinou másla.
Nakonec přidáme nasekaný čerstvý kopr.
Do vroucí osolené vody s octem lehce rozklepneme na lžíci křepelčí vejce, které vaříme asi 1–2 minuty (vejce musí zbělat).
Toust zlehka opečeme a vajíčka položíme na toust.