• 100 g anglické slaniny
• kukuřičná zrna z 10 palic
• 2 velké brambory
• 150 ml mléka
• kapka smetany
• stroužek česneku
• sůl
• pepř
• celerová nať
• bobkový list
• špetka tymiánu
• čerstvá pažitka
• 0,5 l vývaru
Slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a vyndáme.
Na zbylém tuku podusíme cibuli, česnek, celer a tymián, pak přidáme kukuřici, brambory, bobkový list, zalijeme vývarem a vaříme (asi dvacet minut).
Až jsou brambory opravdu měkké, odstraníme bobkový list, přilijeme mléko a smetanu a prohřejeme.
Vidličkou rozmačkáme část brambor, aby se polévka zahustila a dochutíme solí a kořením.
Při podávání posypeme vyškvařenou slaninou a zelenými bylinkami.