Kuchařské recepty pro každého

Kucmoch (škubánky)

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
200 g hrubé mouky
80 g sádla
30 g máku
30 g moučkového cukru
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v trochu osolené vodě do ne příliš měkka.
Pak slijeme vodu do nějaké nádoby, zasypeme je moukou, uděláme vařečkou několik děr až ke dnu, nalijeme trochu slité vody (tak do polovic brambor) a na teplé plotně je necháme pod pokličkou přibližně deset minut.
Pak přebytečnou vodu slijeme, brambory s moukou pečlivě rozmačkáme a rozmícháme tak, aby těsto na škubánky bylo hladké a tuhé.
Z tohoto těsta pak lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujeme škubánky, dáváme na mísu, omastíme a posypeme mákem a moučkovým cukrem.
Kucmoch (škubánky)
Kucmoch (škubánky)