• 450 g mletých krutích prsíček
• 1 hrnek ovesných vloček
• 180 g rajčatového protlaku
• 1 vejce
• půl hrnku strouhané cukety
• 1,5 hrnku červeného vína
• půl hrnku vody
• 1 stroužek česneku
• čtvrt lžičky soli
• půl lžičky sušené bazalky
• čtvrt lžičky oregána
Troubu předehřejme na 175 st.
C.
Na pánvi smícháme rajčatový protlak, víno, vodu, česnek, přidáme bazalku, oregano a sůl, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a povaříme 15 minut.
Pak odstavíme, přendáme půl hrnku směsi do mísy, přidáme krůtí maso, ovesné vločky, vejce, dobře promícháme, vytvoříme podlouhlou šišku, dáme na plech a pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 175°C, pak přelijeme zbylou rajčatovou směsí a pečeme dalších 15 minut.
Hotové necháme asi 10 minut chladnout na serírovací míse, pak nakrájíme na plátky a přelijeme výpekem.