• 1 kg mletého krůtího masa
• 20 dkg uzeného sýra
• franzouzká hořčice
• 4 housky
• čerstvé bylinky
• koření do mletého masa
• 1 cibuli
• 1 vejce
• alobal
• olej
Mleté maso okořeníme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a řádně promícháme.
Housky nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit ve vývaru, po nasáknutí přidáme k mletému masu a dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí.
Alobal potřeme olejem, mleté maso na něm rozetřeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky uzeného sýra, hojně posypeme nasekanými bylinkami (kopřiva, bazalka, petrželka, celerová nať, petrželka), pomocí alobalu zavineme, alobal po stranách utáhneme, aby nevytékala šťáva, přendáme na plech a 1 hodinu pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Asi po 1 hodině roládu vyndáme, necháme mírně vychladnout, sundáme alobal, přendáme na vymazaný plech a dopečeme do růžova.
Podle potřeby podlijeme troškou vody.
Upečenou roládu necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.