• 200 g žampiónů
• 30 g margarinu
• sůl
• 2 krůtí řízky po 125 g
• pepř
• 1 lžíce oleje
• 2 lžíce suchého shery
• 2 lžíce strouhaného parmazánu
Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a na 10 g margarinu krátce opečeme a pak osolíme.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Řízky omyjeme a osušíme.
Na další pánvi rozehřejeme 10 g tuku a řízky na něm asi 5 minut z obou stran osmahneme, pak osolíme a opepříme.
Zapékací formu vymastíme olejem a vložíme do ní řízky.
Vypečenou šťávu na pánvi rozředíme sherry a smícháme se zbylým margarinem.
Žampióny rozdělíme na řízky a posypeme strouhaným parmazánem.
Zalijeme vypečenou šťávou.
Poté zapékáme řízky v troubě, dokud se sýr nerozpustí.