• 400 g krůtího masa
• 400 g vyloupaných bílých a zelených fazolí
• 1 cibule
• 1 jarní cibule
• 100g rajčat
• olej
• sůl
• tymián
• 2 str.česneku
• 4 lžíce rajského protlaku
• bílý pepř
Fazole namočíme přes noc a pak je ve vodě uvaříme doměkka.
Pak je slijeme přes síto, ale vodu uschováme.
Krůtí maso očistíme,nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme bílým pepřem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a rajčata na kousky.
Česnek prolisujeme.
Ze zelených fazolek odkrojíme stonky a lusky překrojíme na polovinu.
Maso důkladně osmahneme na cibulce a dochutíme tymiánem.
Přidáme nakrájené fazolky s česnekem a necháme podusit.
Nakonec přidáme pokrájená rajčata, uvařené fazolky a vmícháme rajský protlak.
Omáčku podle potřeby zředíme vodou z fazolek.
Ragú přímo na talíři posypeme jarní cibulkou.