Kuchařské recepty pro každého

Krůtí maso s fazolovým ragú

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g krůtího masa
400 g vyloupaných bílých a zelených fazolí
1 cibule
1 jarní cibule
100g rajčat
olej
sůl
tymián
2 str.česneku
4 lžíce rajského protlaku
bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole namočíme přes noc a pak je ve vodě uvaříme doměkka.
Pak je slijeme přes síto, ale vodu uschováme.
Krůtí maso očistíme,nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme bílým pepřem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a rajčata na kousky.
Česnek prolisujeme.
Ze zelených fazolek odkrojíme stonky a lusky překrojíme na polovinu.
Maso důkladně osmahneme na cibulce a dochutíme tymiánem.
Přidáme nakrájené fazolky s česnekem a necháme podusit.
Nakonec přidáme pokrájená rajčata, uvařené fazolky a vmícháme rajský protlak.
Omáčku podle potřeby zředíme vodou z fazolek.
Ragú přímo na talíři posypeme jarní cibulkou.
Krůtí maso s fazolovým ragú
Krůtí maso s fazolovým ragú