Kuchařské recepty pro každého

Krůtí kari

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg krůtích prsou
2 stroužky česneku
2 papriky
3 lžíce oleje
1 lžíce pálivé papriky
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce kurkumy
1/2 lžíce zázvoru
250 ml vývaru
500 gramů oloupaných rajčat
250 gramů sterilované kukuřice
sůl
pepř
tabasco
rýže
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
Papriky rozřízneme podélně, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.
Maso osmažíme na rozpáleném oleji, posypeme kořením, přidáme cibuli, česnek a papriku a krátce osmažíme.
Mezitím si dáme vařit rýži.
K masu přilijeme vývar, pridáme nasekaná na drobno oloupaná rajčata, pečlivě promícháme a vaříme deset minut.
Kukuřici slijeme, přidáme k masu, promícháme, povaříme tři minuty, ochutíme troškou tabasca, solí a pepřem.
Podáváme s uvařenou rýží, případně můžeme posypat ještě nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí kari
Krůtí kari