Kuchařské recepty pro každého

Krušnohorský bramborák

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
10 dkg uzeného masa nebo slaniny
2 dcl mléka
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce strouhanky
1 vejce
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Dáme do misky, přilijeme horké mléko, přidáme polohrubou mouku a strouhanku a promícháme.
Pak přidáme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso a řádně promícháme (těsto nesmí být moc tekuté ani příliš husté, podle potřeby hustotu upravíme přidáním mléka nebo mouky).
Dochutíme solí a pepřem.
Ze směsi pak na rozpáleném oleji smažíme bramboráky.
Krušnohorský bramborák
Krušnohorský bramborák