Kuchařské recepty pro každého

Krušnohorské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg salátových brambor
500 g hříbků
250 ml smetany
máslo na vymazání pekáče
sůl
150 g tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a dáme do máslem vymazaného pekáče.
Hřiby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle (asi 20 minut).
Pak osolíme a opepříme, přidáme k bramborám, promícháme, zalijeme smetanou, přikryjeme a v troubě při 190 stupňů C zapečeme.
Až jsou brambory hotové, posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté ještě krátce v troubě zapečeme (než se sýr rozpustí).
Krušnohorské brambory
Krušnohorské brambory