Kuchařské recepty pro každého

Krupicový nákyp

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g krupice
3 vejce
70 g másla
1000 ml mléka
150 g práškového cukru
rozinky
citrónová kůra
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krupici zalijeme půlitrem mléka a necháme chvíli namočit.
Zbytek mléka dáme vařit, až začne vřít, přidáme máslo, sůl, namočenou krupici a uvaříme na hustou kaši.
Pak necháme vyhladnout, přimícháme žloutky, rozinky, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a z bílků ušlehaný tuhý sníh, dobře promícháme, dáme na vymazaný plech a upečeme.
Nakonec posypeme vanilkovým cukrom a můžeme podávat.
Krupicový nákyp
Krupicový nákyp