Kuchařské recepty pro každého

Krupicové noky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g krupice
500 ml mléka
80 g másla
2 vejce
sůl
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mléka přidáme máslo a zahřejeme téměř k varu a pak osolíme.
Za neustálého míchání tenkým pramínkem sypeme krupici, až se vytvoří hustá kaše, která se bude odlepovat od vařečky, a necháme vystydnout.
Pak do směsi zapracujeme dvě vejce.
Pomocí dvou lžic tvoříme noky, tyto obalíme ještě v krupičce a všechny najednou vsypeme do vařící osolené vody a vaříme cca 7 - 8 minut, než noky vyplavou na hladinu.
Pak je vybereme a na míse omastíme máslem, aby se nelepily.
Podáváme například k dušeným masům, ke guláši nebo nakrájené s míchanými vejci.
Krupicové noky
Krupicové noky