• 1 l mléka
• 300 ml krupice
• 4 vejce
• špetka soli
• 4 lžíce moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 120 g másla
• hrst drobného ovoce
• kousky čokolády
Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát).
Přidáme do ní máslo a podle chuti cukr, promícháme a necháme částečně vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh.
Pak vmícháme ovoce a kousky čokolády.
Směs dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut).
Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude.
A během chladnutí zase splaskne.