Kuchařské recepty pro každého

Křupavá kachna

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kachní prsa
černé houby
bambusové výhonky
mrkev
pekingské zelí
jarní cibulka
stroužky česneku
sůl
sušená kořenová zelenina
sojová omáčka
grilovací koření
bramborový škrob
cukr
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Prsa uvaříme ve vodě, potřeme grilovacím kořením, solí, sušenou kořenovou zeleninou, necháme 20 minut odležet a poté opečeme na oleji do křupava.
Omáčku připravíme následovně: do vroucí vody přidáme cukr a sójovou omáčku, zahustíme bramborovým škrobem a přidáme prolisovaný česnek.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, bambusové výhonky, mrkev, houby a zelí a ochutíme solí a sójovou omáčkou.
Při podávání na připravenou zeleninovou směs uložíme upečené kachní prsa a polijeme omáčkou.
Křupavou kachnu podáváme s rýží.
Křupavá kachna
Křupavá kachna